Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα

Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα
Τηλ.: 6976 718945 6932 424547 6976 266387
e-mail: elaionas@yahoo.gr, http://elaionas.wordpress.com



Προς τα κινήματα πόλης και τις δημοτικές παρατάξεις



Αγαπητοί/ες φίλοι/ες

Η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα δίνει ένα μεγάλο αγώνα με αίτημα να γίνει ο Ελαιώνας Μητροπολιτικό Πάρκο και όχι VOVO-πολη. Αίτημα στο οποίο έχει θέση η κατασκευή του νέου γηπέδου αλλά με όρους σεβασμού της νομοθεσίας και του Συντάγματος και μη επιβάρυνσης με υπερτιμολογήσεις του δημοτικού προϋπολογισμού.

Η Επιτροπή δίνει το σημαντικό αυτό αγώνα με όλους τους τρόπους και για το λόγο αυτό έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στις 19.1.2009 η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ αποφάσισε να σταματήσουν προσωρινά οι οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένες καταστάσεις οι οποίες θα καθιστούσαν ουσιαστικά άνευ αντικειμένου την κύρια δίκη, η εκδίκαση της οποίας έχει ορισθεί για τις 6.3.2009.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική –όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και διότι ελήφθη κάτω από πρωτοφανή πίεση από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ενισχυμένη από την εκκωφαντική μονοφωνία των περισσότερων ΜΜΕ, που έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να αμφισβητούν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την ίδια την υποχρέωση του ανώτατου δικαστηρίου να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων!

Απευθυνόμαστε με την επιστολή μας αυτή στα κινήματα πόλης καθώς και σε δημοτικές παρατάξεις θεωρώντας ότι συμμερίζεστε την πεποίθησή μας για την ανάγκη να προστατευθούν και να διατηρηθούν αδόμητοι οι ελεύθεροι χώροι της πόλης μας.

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας και ως προς την ουσία του αγώνα που διεξάγουμε αλλά και ως προς το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προστατεύσουν το περιβάλλον, χωρίς να προπηλακίζονται και να λοιδορούνται από δημόσιους λειτουργούς, επιχειρηματίες και ΜΜΕ.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τοποθετηθείτε στις εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε το επόμενο διάστημα και για τις οποίες θα σας κρατήσουμε ενήμερες/ους.


Η Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: