Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Με πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το ξεπούλημα της παραλίας του Μοσχάτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοσχάτο 29/11/2006

Μετά το ξεπούλημα του Κηφισού, πριν λίγα χρόνια, στους μεγαλοεργολάβους - κατασκευαστές και την καταστροφή του ποταμού και του Μοσχάτου από την υπερυψωμένη γέφυρα ταχείας κυκλοφορίας, χτες βράδυ 28/11/2006, το δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου, ξεπούλησε και την παραλία.

Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Μοσχάτου απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις και με το ψευτοδίλημμα "Η παραλία στο Δήμο του Μοσχάτου ή στο δημόσιο", παρέδωσε την παραλία της πόλης μας στις ορέξεις του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Η δημοτική πλειοψηφία, σε αγαστή συνεργασία με την μείζονα αντιπολίτευση, αποδέχθηκαν την πρόταση της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. να οικοδομηθούν τα 120 από τα 240 στρέμματα της παραλίας σε εφαρμογή του νόμου 3342/2005.

Το "χρυσό χάπι" είναι η παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Μοσχάτου.

Όμως δεν μας είπαν ποια θα είναι η "εκμετάλλευση" που προτείνουν για την παραλία και πάνω από όλα που θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν τα έργα αυτά.

Η εμπειρία από τα μεγάλα έργα στην περιοχή μας είναι άκρως αρνητική.

Η αποδοχή της γέφυρας του Κηφισού από την πλειοψηφία του Δ.Σ. και πάλι με το πρόσχημα να μειωθεί η κυκλοφορία οχημάτων στο Δήμο, και μείωση της κυκλοφορίας δεν έφερε, υποβάθμισε ένα μεγάλο μέρος του δήμου μας, επιβάρυνε τους κατοίκους της παρακηφίσιας περιοχής με θόρυβο και ρύπους και μας κρατά αποκομμένους από το Ν. Φάληρο.

Η ανέγερση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και την πρόσβαση στην παραλία της περιοχής απέκοψε, και επιβάρυνε την περιοχή με κίνηση και άσχετες και οχλούσες δραστηριότητες.

Η Κίνηση Πολιτών ΚΗΦΙ-SOS, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά το Δήμαρχο Μοσχάτου και την δημοτική πλειοψηφία για το ξεπούλημα του τελευταίου ελεύθερου χώρου της περιοχής μας.

Λέμε ΟΧΙ στην παραχώρηση έστω και μιας σπιθαμής από τα 240 στρέμματα της παραλίας του Μοσχάτου σε ιδιώτες.

Λέμε ΟΧΙ στην δημιουργία αθλητικού πάρκου στην παραλία μας.

Λέμε ΝΑΙ την δημιουργία πάρκου, χώρου αναψυχής και περιπάτου στην παραλία του Μοσχάτου για τους Μοσχατιώτες και όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ-SOS
email: khfi_sos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: