Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Ιουλίου 2007, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ανοιχτεί σύσκεψη για τον καθορισμό της δράσης, κοινωνικών και οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων, για την προστασία της Πάρνηθας και των ελεύθερων χώρων του λεκανοπεδίου.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος, πέρα από τις οργανώσεις που είχαν την πρωτοβουλία, εκπρόσωποι από:
-τους ποδηλάτες,
-την κίνηση του Ελαιώνα
-τις κινήσεις από τα Δυτικά Προάστια (Καματερός - Πετρούπολη)
- το Γαλάτσι
Οι συμμετέχοντες επισήμαναν oτι ο εμπρησμός της Πάρνηθας είναι έγκλημα που απορρέει από τις επιλογές «τσιμέντο να γίνει» ολόκληρη η Αττική ως πεδίο επέκτασης της κερδοσκοπίας στη Γη για χάρη των αναπτυξιακών επιδρομών της μεταολυμπιακής επίθεσης σε κάθε ελεύθερο χώρο.
H καταστροφή στην Πάρνηθα έχει προκαλέσει ένα κύμα οργής από το οποίο οι άμεσοι υπεύθυνοι του εγκλήματος προσπαθούν να διαφύγουν.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων, με το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθούν στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, οδηγεί στην καταστροφή του αστικού και περαστικού πράσινου στην λογική της «αξιοποίησης» κάθε σπιθαμής γης προς όφελος του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου , που πυρπολεί τα δάση και αφανίζει τους ελευθέρους χώρους και το πράσινο.
Όμως οι ευθύνες δεν περιορίζονται στην καταστροφή μόνο του δασικού πλούτου. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην επιδείνωση των όρων ζωής για τους κατοίκους της Αθήνας.
Κλέβοντας τους το πράσινο και τους ελευθέρους χρόνους, κλέβουν την ζωή τους.
Επισημάνθηκαν ακόμη οι ελλείψεις που υπάρχουν στο πυροσβεστικό σώμα αλλά και ο λανθασμένος προσανατολισμός που υπάρχει τόσο στην στρατικοποιημένη υπηρεσία, όσο και στον προσανατολισμό του εξοπλισμού της με μηχανήματα που δεν έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι είναι ώρα να προχωρήσουμε σε μια κλιμάκωση των αντιδράσεων σε μια ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 19 Ιούλη κατά της ασύδοτης καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης πριν ολοκληρώσουν το έγκλημα τους και σε άλλες περιοχές και καλούν όλες τις κοινωνικές και εικονολογικές κινήσεις και συλλογικότητες σε αυτήν.
Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης προτάθηκε να είναι:

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της καταστροφής της Πάρνηθας
Όχι ιδιώτες σε δάση και ελευθέρους χώρους
Πυροσβεστικά και όχι πολεμικά αεροπλάνα
Αποστρατικοποίηση της πυροσβεστικής τώρα .

Για την πρωτοβουλία:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-Κίμωνας Μουστάκας
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ-Κώστας Σπανόπουλος, 6942421975
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ-SOS-Αποστόλης Αλωνιάτης, 6934243094
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ-Ντίνος Λάσκαρης, 2108073595
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-Πέτρος Κωνσταντίνου 6932828964


Υ.Γ. Στηρίζουμε τις προσπάθειες κινήσεων και φορέων που καλούν την Κυριακή 15 Ιούλη Λαϊκή Συνέλευση στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Αντώνης Τρίτσης στο Καματερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: