Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Εμείς σήμερα δεν γιορτάζουμε.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ-SOS

ΜΟΣΧΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμείς σήμερα δεν γιορτάζουμε.

Αφήνουμε τις γιορτές και τα πανηγύρια για το υπουργείο Δημοσίων Έργων, Χωροταξικής Αναρχίας και Δολοφονίας Περιβάλλοντος, την Επιτροπή Ολυμπιακής Μάσας και Καταστροφής 2004 Α.Ε. και τους επιχορηγούμενους επιστήμονες και δημοτικούς άρχοντες.

Σε όλους αυτούς, και ειδικά στην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και τους κ.κ. επιστήμονες, αφήνουμε να μας εξηγήσουν τόσο επιστημονικό είναι ένα ποτάμι, ο Κηφισός, να έχει πλάτος κατά την διαδρομή του 32,60 μέτρων (γέφυρα Φλέμιγκ Μοσχάτο Ν. Φάληρο) πεντακόσια μέτρα πριν τις εκβολές του και στις εκβολές του (γέφυρα παλαιάς παραλιακής Ποσειδώνος) το πλάτος του να γίνεται 31,50 μέτρα στα οποία να περιλαμβάνεται και μεσόβαθρο 2,5 μέτρων, κατεβάζοντας το πλάτος κίνησης νερού στα 29,00 μέτρα.

Ας μας εξηγήσουν πως μπορούν οι μελετητές και κατασκευαστές της υπερυψωμένης λεωφόρου πάνω από τον Κηφισό να ξεπερνούν τους νόμους της φυσικής και της φύσης που θέλουν τα ποτάμια στις εκβολές τους να έχουν μεγαλύτερο πλάτος από το πλάτος τις διαδρομής τους.

Για μας υπαρχούν πολλές απαντήσεις

1. Ότι πρόκειται για ένα ακόμη κατασκευαστικό λάθος, μέσα στα τόσο που γνωρίσαμε, και πληρώσαμε, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

2. Ότι έχουν αποφασίσει ότι η ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες μας αξίζουν λιγότερο από την κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου. Έτσι αποφάσισαν να την φτιάξουν και ας πνιγόμαστε κάθε τρεις και λίγο.

3. Ότι ο Κηφισός δεν είναι ποτάμι αλλά ένας ανοιχτός οχετός, και έτσι κάνουμε ότι θέλουμε σε αυτόν

4. Ότι………………..

Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής περιμένουμε μια απάντηση και αγωνιζόμαστε ακόμη και σήμερα για:

Ø Να τελειώσει το υδραυλικό έργο στον Κηφισό για να μην πνιγόμαστε.

Ø Να μην γίνει η υπερυψωμένη λεωφόρος, που καταστρέφει το ποτάμι και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων (βλέπε πρόσφατο ατύχημα με την νταλίκα στην λεωφόρο Κηφισού).

Υπερασπιζόμαστε τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας

Υπερασπιζόμαστε την ιστορία και την φυσιογνωμία της πόλης μας

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην ζωή.

Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ _ SOS

Khfi_sos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: